Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2007

Ο ΤΟΞΟΤΗΣ, ΤΑ ΤΟΞΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΛΗ


"Και μια γυναίκα που κρατούσε ένα μωρό στην αγκαλιά της είπε:
- Μίλησέ μας για τα παιδιά.
Κι΄εκείνος είπε: Τα παιδιά σας δεν είναι παιδιά σας. Είναι οι κόρες και οι γιοί της χαράς της ζωής για τη ζωή. ΄Ερχονται με τη βοήθειά σας αλλά όχι από σας. Και μ΄όλο που είναι μαζί σας δεν ανήκουν σε σας. Μπορείτε να τους δώσετε την αγάπη σας, όχι όμως και τις ιδέες σας. Γιατί αυτά έχουν τις δικές τους ιδέες.
Μπορείτε να στεγάσετε το σώμα τους όχι όμως και την ψυχή τους. Γιατί η ψυχή τους κατοικεί στο σπίτι του αύριο, που εσείς δεν μπορείτε να επισκεφθείτε ούτε στα όνειρά σας.
Μπορείτε να προσπαθήσετε να τους μοιάσετε, αλλά μη γυρεύετε να κάνετε αυτά να σας μοιάσουν Γιατί η ζωή δεν πηγαίνει προς τα πίσω και δεν σταματά στο χθες.
Εσείς είστε τα τόξα απ' όπου τα παιδιά σας, σα ζωντανά βέλη θα τιναχτούν μπροστά. Ο τοξότης βλέπει το σημάδι πάνω στο μονοπάτι του απείρου και σας λυγίζει με τη δύναμή του, ώστε τα βέλη του να τιναχτούν γοργά και μακρυά.Το λύγισμά σας στο χέρι του τοξότη, ας είναι για σας χαρά.
Γιατί όπως αυτός αγαπά τα βέλη που πετούν, έτσι αγαπά και τα τόξα που είναι σταθερά....."

ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ
"Ο κήπος του Προφήτη"

6 σχόλια:

Αρί-μαρί είπε...

Χωρίς λόγια...
Απλά υπέροχο και πολύ αληθινό...

Φύρδην-μίγδην είπε...

@ asimenia μου, εμείς από πλευράς μας, θα προσπαθούμε πάντα να είμαστε σταθερά τόξα ώστε τα βέλη μας να πορεύονται σωστά.

Αρί-μαρί είπε...

Ναι...έχεις δίκιο...
Το τι θα έχει να δείξει ένας άνθρωπος όταν πια βγει μόνος του στην ζωή, εξαρτάται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος απο τους γονείς του. Γι αυτό πρέπει να τα στηρίζουμε, να τα αφήνουμε να παίρνουν πρωτοβουλίες και να μην τα πιέσουμε σε καμμία περίπτωση να κάνουν πράγματα που δεν κάναμε εμείς...

Shades είπε...

Πολύ μεγάλο θέμα με τεράστιες προεκτάσεις.. αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαστε όλοι ερασιτέχνες γονείς κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας πως ακριβώς πρέπει να μεγαλώσει ένα παιδί.. πειράματα κάνουμε όλοι μας για το καλό τους βέβαια.. και κάτι ακόμα.. τα παιδιά μου είναι ότι καλύτερο έκανα μέχρι τώρα..

Φύρδην-μίγδην είπε...

Ο Τοξότης (ο ό,ποιος Δημιουργός)
αγαπά εξίσου, τα τόξα που είναι σταθερά (γονείς) και τα βέλη που πετούν.
Εξάλλου, μας το λέει καθαρά πως πάντα πρέπει να προσπαθούμε και να επαγρυπνούμε.

Άσπρο στο Μαύρο είπε...

Καλησπέρα, η πείρα αποκτάτε με το χρόνο. Κανείς δεν είναι σίγουρος πάντα γι αυτά που κάνει ότι είναι τα απολύτως σωστά.

:)